Péče o ruce a nehty

Jak na hebké ruce a zdravé nehty

Publikováno: 17. 9. 2024

Ruce jsou jednou z nejexponovanějších částí našeho těla. Každý den přicházejí do kontaktu s vodou, čisticími prostředky, chladem nebo teplem, což může pokožku rukou vysušovat a dráždit. Nehty jsou často opomíjeny, ale zaslouží si stejnou péči, aby byly silné, zdravé a krásné. Pravidelná péče o ruce a nehty není jen estetickou záležitostí, ale i důležitým krokem k udržení jejich zdraví.

Hydratace je základ

Stejně jako naše pleť na obličeji, i pokožka rukou potřebuje dostatečnou hydrataci. Ruce bývají často suché a popraskané, zejména v zimních měsících, kdy je pokožka vystavena chladu a suchému vzduchu. Hydratační krém by měl být aplikován několikrát denně, zejména po mytí rukou, které může pokožku vysušovat. Vyberte si krém, který obsahuje uvedené hydratační a regenerační složky.

  • Prebiotika Biolinmá pozitivní vliv na mikrobiom pokožky a posiluje její imunitu.
  • Alantoin, D-panthenol a glycerin poskytují intenzivní péči, hydratují pokožku a posilují nehty.
  • Bambucké máslo, jantarový  a lněný BIOkomplex zabraňují stárnutí, promašťují a posilují nehty.
  • Vitamin C neutralizuje působení volných radikálů, rozjasňuje a omlazuje pokožku rukou.

Ochrana proti vnějším vlivům

Ruce jsou vystaveny mnoha nepříznivým vlivům, ať už je to chlad, vítr, sluneční záření nebo časté mytí. Proti těmto vlivům je potřeba se chránit. V zimě je navíc důležité nosit rukavice.

Jemné mytí rukou

Časté mytí rukou může pokožku vysušovat. Používejte jemné mycí gely nebo mýdla, která jsou šetrná k pokožce a obsahují vysoké procento přírodních složek. Vhodné jsou produkty s hydratačními přísadami, jako je například alantoin, panthenol nebo aloe, které pomáhají udržovat přirozenou rovnováhu pokožky.

Jak pečovat o nehty

Pravidelné stříhání a pilování

Pravidelné zastřihávání nehtů je důležité, aby se předcházelo jejich lámání nebo třepení. Používejte kvalitní nůžky na nehty nebo kleštičky a nehty zastřihujte rovně, aby se snížilo riziko zarůstání. Po stříhání vždy nehty opatrně zapilujte pilníkem, aby byly hrany hladké a nedocházelo k jejich třepení.

Hydratace nehtové kůžičky

Nehtová kůžička chrání kořen nehtu, a proto by měla být také pravidelně hydratována. Používejte speciální krémy, které pomáhají zklidnit a hydratovat tuto citlivou oblast. Lněný či jantarový extrakt jsou skvělou volbou, protože podporují zdravý růst nehtů a zabraňují jejich lámání.

Péče o ruce a nehty by měla být nedílnou součástí každodenní rutiny. Pravidelná hydratace, ochrana před vnějšími vlivy a správná péče o nehty pomohou udržet vaše ruce jemné, nehty zdravé a celkový vzhled upravený. Vaše ruce a nehty si zaslouží tu nejlepší péči, aby byly krásné a zdravé po celý rok.

Další aktuality z kategorie